Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție șoferi! Reguli noi pentru proprietarii mașinilor cu numere românești

© Sputnik / Miroslav RotariStudioul Sputnik
Studioul Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorii auto cărora le expiră Inspecţia Tehnică Periodică se vor trezi într-o situație complicată! Conform noilor prevederi legale din țara vecină, România, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecţia tehnică periodică nu este valabilă.
Atenție șoferi! Reguli noi pentru proprietarii mașinilor cu numere românești

În cazul în care şoferul va fi găsit în trafic cu o maşină al cărei inspecție tehnică nu este valabilă, pe lângă amenda propriu-zisă vor fi reţinute şi certificatul de înmatriculare, plăcuţele cu numărul de înregistrare şi se va elibera dovadă fără drept de circulaţie. În acest fel, şoferul nu va mai putea circula cu respectiva maşină, fiind nevoit să o mute cu ajutorul unei platforme.

Suspendarea înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

Solicitat de Sputnik Moldova, șeful Departamentului Inspecţii Tehnice Periodice din cadrul Registrului Auto Român, Claudiu Mija, a declarat că "noile reglementari ale Codului Rutier din România prevăd că șoferii care artârnă de oglindă diferite obiecte, iconițe sau cruciulițe vor primi amenzi! Nici cei care le vor pune pe bord nu vor fi scutiți, motivul fiind că obiectele respective opturează vizibilitatea, iar riscul producerii accidentelor crește foarte mult".

Mai multe detalii puteți aflșa din fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Fluxul de știri
0