Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sinodul BOR a ales un nou episcop în cadrul Mitropoliei Basarabiei - Iată cine este

© Photo : Agenția de Știri BasilicaSfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018
Sfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Iată cine este noul episcop al Eparhiei de Basarabiei de Sud, care este originar din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ales joi doi episcopi pentru scaunele vacante din Mitropolia Basarabiei şi un arhiereu vicar la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, potrivit basilica.ro.

"Arhimandritul Veniamin Goreanu a fost ales Episcop al Eparhiei Basarabiei de Sud, iar Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, va conduce Eparhia de Bălţi", a anunțat BOR printr-un comunicat.

Матрона - Sputnik Moldova
Zi importantă în calendarul ortodox: O mare sfântă, prăznuită în Rusia, Moldova și România

Patriarhul Daniel a anunțat în debutul şedinţei Sfântului Sinod că aceste alegeri de ierarhi pentru unele scaune episcopale vacante din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române au avut loc „pentru a dezvolta și amplifica activitățile din Biserica noastră". Noul Episcop Ales al Eparhiei Basarabiei de Sud, Arhim. Veniamin Goreanu este originar din Republica Moldova, fiind născut în comuna Puhoi, raionul Anenii Noi, în anul 1975.

A intrat în viața monahală la Mănăstirea Neamț în anul 2007, iar la începutul anului 2008 a fost hirotonit ierodiacon și apoi ieromonah pe seama mănăstirii Antim. În 28 noiembrie 2010 a fost hirotesit arhimandrit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală.

Patriarhul Daniel în Rusia: Comuniune frățească și coresponsabilitate misionară>>>

Din anul 2003 până în prezent a îndeplinit numeroase funcții în cadrul Administrației Patriarhale şi cea a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Este triplu licențiat în Drept, Teologie și Ştiinţe Politice şi Administrative. Din anul 2006 este doctor în Teologie.

Fluxul de știri
0