Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia îndeamnă Statele Unite, Europa și Asia să dezvolte o cooperare durabilă

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с канцлером ФРГ А. Меркель
Президент РФ В. Путин встретился с канцлером ФРГ А. Меркель - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a declarat că Rusia este pregătită să se îndrepte spre obiectivele dezvoltării unor relații durabile, împreună cu SUA, Europa și Asia.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Rusia optează pentru un dialog partenerial constructiv și încurajează Statele Unite, Europa, Asia și alte regiuni ale lumii să dezvolte o cooperare durabilă. Președintele rus, Vladimir Putin, a făcut această declarație vineri, la sesiunea plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg.

Les accords signés par Vladimir Poutine et Xi Jinping, le 20 mai 2014 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre caracterul cooperării între Rusia și China

„Rusia optează pentru libertatea comerțului și integrarea economică, pentru un dialog constructiv și încurajează partenerii noștri din Europa, America, Asia și alte regiuni ale lumii să dezvolte o cooperare durabilă, un model de creștere care să ofere cel mai adecvat răspuns la actualele provocări", a spus Vladimir Putin.

Liderul rus a explicat că printre aceste provocări sunt inclusiv inegalitatea oportunităților, depășirea problemelor demografice și de mediu, păstrarea culturilor naționale și a etnicității, la fel și creșterea bunăstării populației.

Putin a subliniat de asemenea că, pentru a face schimbări în comerțul mondial, este nevoie de un mecanism legal.

„Evident, lumea este în schimbare. Trebuie să dezvoltăm și să punem în aplicare împreună un mecanism legitim în cadrul căruia comunitatea mondială va fi în stare să se debaraseze de normele arhaice depășite, uneori ineficiente, păstrând totodată cele mai bune instrumente și creând altele noi, care ar corespunde tendințelor actuale", a declarat Vladimir Putin.

Dodon știe cum poate fi salvată economia Moldovei>>>

Amintim că Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg se desfășoară în perioada 24-26 mai. La lucrările acestuia participă și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Fluxul de știri
0