Face să ne alarmăm sau nu: De ce SUA concentrează tehnică blindată în România

© REUTERS / Inquam Photos / Octav GaneaSoldații americani lângă tancuri M1 Abrams, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu
Soldații americani lângă tancuri M1 Abrams, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu - Sputnik Moldova
Abonare
NATO planifică desfășurarea următoarelor exerciții militare în țările Europei de Est.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. SUA încep transferul trupelor din Belgia în Europa de Est în cadrul operațiunii „Atlantic Resolve", informează RIA Novosti.

NATO prezintă acest transfer ca exerciții de antrenament de redislocare a trupelor pe teritoriul Europei în cazul unui eventual conflict militar pe continent.

În total va fi dislocat un contingent de circa 3,3 mii de persoane și 650 de unități de tehnică militară, inclusiv 87 de tancuri „M-1 Abrams" și 18 sisteme de artilerie autopropulsate „M-109 Paladin". Toată tehnica va fi expediată în Țările Baltice, Polonia, România, Bulgaria și Ungaria.

O parte din trupe va fi dislocată cu ajutorul transportului feroviar și auto. Totodată, se va recurge și la transportul pe apă care nu a fost utilizat anterior în acest scop.

Ulterior, această grupare de trupe va participa la exercițiile militare de amploare „Sabre Strike", care se vor desfășura în perioada 3 — 15 iunie în Polonia și Țările Baltice și la care vor participa 18 mii de militari din țările membre ale NATO.

Fluxul de știri
0