Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tot mai mulți moldoveni se înarmează. Câți concetățenii de-ai noștri dețin arme

© SputnikIon Țurcan
Ion Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii, înarmați până-n dinți. N-o să-ți vină să crezi câți concetățeni de-ai noștri dețin arme.
Tot mai mulți moldoveni se înarmează. Câți concetățenii de-ai noștri dețin arme

An de an, moldovenii se înarmează tot mai mult. Unii pentru a-și purta singuri de grijă, alții pentru că practică diferite sporturi sau pentru că sunt colecționari de arme. Potrivit șefului Secției Supravegherea Circulației Armamentului din cadrul Direcția Generală Securitate Publică a IGP, Ion Țurcan, peste 59 de mii de moldoveni dețin arme.

Cert este că aproape jumătate din aceștia și-au procurat arma pentru autoapărare.

„În prezent, la evidența poliției se află 59.189 de persoane care dețin arme. În scop de autoapărare, avem peste 18 mii de persoane care dețin pistoale cu glonț și 2691 de persoane care dețin arme cu bile de cauciuc. Totodată, avem 3640 de persoane dețin pistoale cu gaze", a declarat șeful secției Supravegherea Circulației Armamentului din cadrul Direcția Generală Securitate Publică a IGP, Ion Țurcan, pentru Radio Sputnik Moldova.

Omul legii a explicat motivul pentru care moldovenii își procură arme.

„Avem o mică creștere, dar trebuie să subliniem că multe persoane ajung să fie membri a diferitor cluburi sportive unde se practică diferite sporturi cu implicarea armei. Respectiv, aceste persoane își cumpără arme. Avem și persoane care fac colecție de arme. Mai mult aceste persoane solicită procurarea armelor", a adăugat Ion Țurcan.

Potrivit legislației, solicitanţii permisului de port-armă trebuie să aibă cel puţin 21 de ani și trebuie să urmeze un curs de instruire. Nu pot deţine arme persoanele cu antecedente penale, care au fost condamnate la privaţiune de libertate şi care au săvârşit crime grave.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0