Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eveniment științific major: Geneticieni din lumea întreagă au venit la Chișinău

© SputnikRodica Martea
Rodica Martea - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce toată lumea era preocupată de alegerile locale noi din Chișinău și Bălți, comunitatea științifică a fost implicată în organizarea unui congres internațional la care au participat unii dintre cei mai buni geneticieni ai lumii.
Eveniment științific major. Geneticieni din lumea întreagă au venit la Chișinău

În perioada 20-24 mai 2018, țara noastră a fost gazda Congresului Internațional Culturi Oleaginoase şi Proteice, organizat de către Asociația Științifică a Geneticienilor şi Amelioratorilor din Republica Moldova, în colaborare cu Societatea Europeană de Cercetare în Ameliorarea Plantelor (EUCARPIA).

Doctorul în științe, Rodica Martea a oferit un interviu în exclusivitate studioului radio Sputnik Moldova. E a spune că aceste congres a reunit peste 340 de reprezentanți ai comunității academice internaționale, profesori universitari, cercetători științifici din 30 universități, 45 de instituții de cercetare și 8 companii private din 27 țări (Austria, Azerbaijan, Belarus, Bulgaria, Canada, Cehia, Columbia, Estonia, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Kazahstan, Moldova, Olanda, Pakistan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Elveția, Tunisia, Turcia, Ucraina).

Mai multe detalii puteți afla din fișierul audio atașat.

Fluxul de știri
0