Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon știe cum poate fi salvată economia Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, șeful statului, Igor Dodon, a declarat că economia moldovenească este deschisă pentru investitorii din Rusia.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Potențialul relațiilor economice dintre Moldova și Rusia nu este valorificat pe deplin, deși economia Republicii Moldova este deschisă pentru investitorii ruși, a notat președintele țării pe pagina sa de Facebook.

„În discursul meu am menționat caracterul deschis al economiei moldovenești pentru investitorii ruși. Am atenționat asupra faptului că Federația Rusă este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Moldovei, dar potențialul comercial-economic existent între țările noastre nu este valorificat pe deplin", a declarat Igor Dodon la întâlnirea cu reprezentanții mediilor de afaceri în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Întrevederi importante la Sankt Petersburg

Potrivit președintelui, nu este vorba doar de comerț, ci și de crearea întreprinderilor mixte, transferul de tehnologii, de proiecte în domeniile infrastructurii, transportului, logisticii etc.

„Moldova poate prezenta interes pentru businessul rusesc prin faptul că țara noastră are încheiat Acord de Liber Schimb atât cu țările CSI, cât și cu Uniunea Europeană (DCFTA), dar și cu Turcia, iar poziția geografică favorabilă a Moldovei între Europa și Rusia ne face atractivi pentru dezvoltarea businessului în regiune", a menționat Dodon.

Acesta a invitat oamenii de afaceri din Rusia să participe la Forumul Economic Moldo-Rus care va avea loc pe 20 — 22 septembrie la Chișinău și care va deveni o platformă de negocieri și încheiere a contractelor.

Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg se desfășoară pe 24 — 25 mai. AIȘ „Rosisia segodnea" este partener informațional al acestui eveniment.

Fluxul de știri
0