Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră. Demisie în Parlamentul de la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Liberalii pierd una dintre cele mai importante comisii parlamentare. Un membru PL a surprins forul legislativ prin declarația făcută.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Un președinte de comisie parlamentară și-a dat demisia. Este vorba despre președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Roman Boțan. 

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Șoc în Parlamentul de la Chișinău: O deputată și-a făcut un tatuaj. Iată unde

Deputatul liberal a declarat că își depune demisia din funcția de președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, în semn de protest față de neacceptarea în proiectul de lege cu privire la actele de identitate din sistemul național de pașapoarte a amendamentului ce i-ar obliga pe cetățenii străini care vor să obțină cetățenia moldovenească să cunoască Constituția Republicii Moldova și limba de stat.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a declarat surprins de decizia luată de Roman Boțan.

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică are 10 membri. Președinte al comisie era liberalul Roman Boțan, iar vicepreședinți — deputatul PPEM Eugen Carpov și socialistul Ghenadie Mitriuc.

Fluxul de știri
0