Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii ne avertizează din nou - Ce pericol ne paște până la 31 mai

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Până pe data de 31 mai, pe o mare parte a teritoriului țării, persistă pericolul excepțional de incendiu, clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, în această după amiază, cod galben de pericol excepțional de incendiu. Avertizarea meteorologilor va fi valabilă în perioada 25 – 31 mai, pe întreg teritoriul țării, cu excepția unor raioane din nord.  

Ploaie - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: Atenție, iată cum va fi vremea în ziua alegerilor

Până în data de 31 mai, pe o mare parte a teritoriului țării persistă pericolul excepțional de incendiu, clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În condițiile de cod galben de pericol excepțional de incendiu, este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Se recomandă evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu.

Fluxul de știri
0