Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru cei care au picat BAC-ul: S-ar putea să mai aibă o șansă

© Sputnik / Miroslav RotariВалериу Гилецки
Валериу Гилецки - Sputnik Moldova
Abonare
Inițiativa legislativă de modificare a legislației ca bacalaureatul să poată fi susținut repetat cu achitarea unei taxe trenează. Și asta deoarece Ministerul Finanțelor și cel al Educației, Culturii și Cercetării nu reușesc să facă toate calculele privind costul sesiunilor repetate de bacalaureat.
Important pentru cei care au picat bacul. Un proiect de lege întârzie să apară.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi în studioul radio Sputnik Moldova.

El spune că cele două ministere nu au reușit să găsească o formulă pentru a estima costurile privind organizarea repetată a sesiunilor de bacalaureat. Chiar dacă lucrurile s-au împotmolit, inițiativa data va fi votată în sesiunea curentă a Parlamentului, a declarat deputatul Valeriu Ghilețchi.

Un grup de deputați propune instituirea unei taxe pentru persoanele care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat în decurs a două încercări. Potrivit autorilor inițiativei, se propune să fie stabilită și o taxă de examen anual de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Această taxă va fi calculată în funcție de toate costurile aferente organizării examenului de bacalaureat.

Fluxul de știri
0