Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce virusul HIV nu mai este un motiv de frică?

© SputnikVladimir Dodon
Vladimir Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Un mod de viață sănătos poate învinge epidemia HIV/SIDA. Vladimir Dodon, coordonator de proiect al Asociației "Inițiativă Pozitivă" și în același timp persoană HIV-pozitivă, susține că duce o viață absolut normal.
De ce virusul HIV nu mai este motiv de teamă ?

"Am familie, o soție și un copil absolut sănătoși care nu au virusul HIV, așteptăm încă un copil peste câteva luni. Primesc un tratament antiretroviral care presupune administrarea unei singure pastile dimineața. Trăiesc cu acest virus de mai bine de 20 ani", a declarat Vladimir Dodon.

Mai mult decât atât, tânărul susține că virusul HIV chiar i-a salvat viața.

"Poate este un paradox, dar după ce am depistat că am acest virus, mi-am schimbat radical valorile vieții. De la vârsta de 16 ani consumam droguri, foloseam seringi comune, ceea ce, într-un final, a dus la infectarea organismului meu. Astăzi nu consum băuturi alcoolice, nu fumez, nu consum droguri. Dacă nu depistam acest virus, nu știu dacă mi-aș fi schimbat modul de viață și, într-un final, dacă mai trăiam astăzi", a adăugat Vladimir.

De asemenea, Vladimir Dodon este promotorul mai multor acțiuni sociale care susțin integrarea persoanelor HIV-pozitive și înlăturarea oricăror prejudecăți.

Ambasadoarea Bunăvoinței în Republica Moldova, Olga Tira, una dintre personalitățile publice care susține activ această mișcarea, va organiza împreună cu membrii Asociației Inițiativă Pozitivă un meci de fotbal amical între persoanele infectate cu virusul HIV și politicieni, muzicieni, sportivi.

Scopul evenimentului este de a informa societatea despre importanța testării HIV și integrarea acestora în societatea.

Mai multe detalii le aflați din interviul atașat.

Fluxul de știri
0