Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unde a greșit Silvia Radu - Explicația sociologului

© SputnikIan Lisnevschi
Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Sociologul Ian Lisnevschi a explicat de ce casele de sondaje au prezentat date privind preferințele electoratului pentru candidații la fotoliul de primar al Capitalei care nu au corespuns rezultatelor alegerilor.
Unde a greșit Silvia Radu - Explicația sociologului

Potrivit expertului Ian Lisnevschi, "este și vina celor care realizează aceste sondaje".

"În general, sunt realizate 3 sondaje la începutul, la mijlocul și la sfârșitul campaniei electorale. Rezultatele ultimului sondaj nu sunt făcute publice. Cu 10 zile înaintea alegerilor, se poate întâmpla absolut totul. Este greșit să spunem că sociologii au comis o eroare. Nu este așa", a spus expertul.

Ian Lisnevschi a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că au intervenit mai mulți factori care l-au plasat pe Andrei Năstase pe locul doi.

"În ultimele săptămâni, înainte de alegeri, a început căderea rating-ului Silviei Radu. În paralel, creștea rating-ul concurenților ei de bază, care desfășurau o campanie mai activă. Cea mai mare problemă este că o campanie electorală se desfășoară până în ultima zi", a menționat sociologul.

Un alt factor care a dus la devansarea Silviei Radu de către Andrei Năstase, în opinia expertului, „a fost faptul că nu s-a produs această mobilizare la vot pentru Silvia Radu, pe când în echipa contracandidaților ei această mobilizare s-a întâmplat.

Fluxul de știri
0