Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lacul Beleu: Ghinion pentru câțiva braconieri

© SputnikPește
Pește - Sputnik Moldova
Abonare
Doi braconieri au fost surprinși dis-de-dimineață pe malul lacului Beleu.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Doi cetățeni moldoveni au fost prinși, în dimineața de 22 mai, pe malul lacului Beleu în cadrul acțiunilor desfășurate în vederea prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în apele de frontieră.

Pește păstrat în condiții insalubre - Sputnik Moldova
Societate
(VIDEO) Îngrozitor: Iată ce pește procurăm din magazine

Acţionând conform sarcinilor de serviciu pe raza localităţilor Slobozia Mare — Tulucești, inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, de comun cu echipele mobile din cadrul Direcției regionale Sud, au observat două persoane pe malul lacului Beleu.

La fața locului, oamenii legii au constatat că cei doi pescuiau. Făptașii s-au dovedit a fi doi tineri de 24 și 26 de ani, ambii locuitori ai ssatului Slobozia Mare, raionul Cahul. Indivizii au reușit să pescuiască aproximativ 50 kg de pește.

Polițiștii de frontieră iau sancționat pe pescari cu amenzi de 600 de lei pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Tinerii și întreaga cantitate de pește au fost transmise reprezentanților Rezervației Naturale „Prutul de Jos" pentru continuarea cercetărilor și atragere la răspundere contravențională.

Amintim că, începând cu data de 1 aprilie 2018 și pe parcursul a 70 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale.

Fără trolling: Noi reguli și noi pedepse pentru pescarii moldoveni>>>

În context, angajații Poliției de Frontieră și-au amplificat acţiunile de supraveghere și control în zona de frontieră, fiind conştienţi de consecinţele grave ale braconajului în apele de frontieră.

 

Fluxul de știri
0