Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va răsuna ultimul clopoțel în acest an, în școlile din Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotariпоследний звонок 2017
последний звонок 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Foarte curând, pentru absolvenții liceelor vor începe examenele de bacalaureat.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în acest an, în Republica Moldova, ultimul clopoțel va răsuna pentru 10 mii de elevi, iar careul solemn al sfârșitului de an școlar va avea loc pe 31 mai.

„De obicei, festivitatea începe la ora 8:30 sau 9:00 dimineața, însă fiecare școală stabilește ora după cum crede de cuviință. Noi recomandăm ca durata careului să nu depășească o oră, deoarece mai târziu se ridică soarele și este mai bine să fie evitate anumite momente neplăcute", a spus Mariana Goraș, șef adjunct al Direcției Învățământ Preuniversitar a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în dialogul cu reporterul Sputnik Moldova.

Foarte curând, pentru absolvenții liceelor vor începe examenele de bacalaureat.

Svetlana Manuil - Sputnik Moldova
Camerele de supraveghere nu trebuie să prezinte pericol pentru elevi la BAC - Iată de ce

În acest an examenele de bacalaureat se vor desfășura în perioada 5 — 22 iunie, în 92 de centre speciale. Primul examen, la limba și literatura română pentru alolingvi, va avea loc pe 5 iunie, iar pe 8 iunie absolvenții vor susține examenul la limba de instruire. Pe 12 iunie va urma testarea la limba străină, pe 15 iunie va fi examenul la obiectul de profil (matematica, istoria românilor și istoria universală, sport sau arte); pe 19 iunie va avea loc examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică); pe 22 iunie la limba maternă (ucraineană/ bulgară/găgăuză (real, umanist).

În Moldova activează în total 1300 de instituții de învățământ preuniversitar, în care studiază 335 de mii de elevi.

Fluxul de știri
0