Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii privind incendiul de la depozitul agricol: Specialiștii examinează câteva ipoteze

Abonare
Incendiul a cuprins o suprafață de 1500 metri pătrați, afectând tehnică agricolă aflată în interiorul încăperilor.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Laboratorul experimental antiincendiar al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI a avansat primele ipoteze în cazul incendiului care s-a produs pe data de 21 mai la un depozit din preajma orașului Strășeni.

Incendiu la Străşeni - Sputnik Moldova
Societate
Azi noapte, incendiu devastator la Străşeni - mobilizare mare a pompierilor - VIDEO

Angajații laboratorului au efectuat cercetarea statică și dinamică a locului incendiului, înaintând spre examinare trei posibile cauze ale izbucnirii focului.

Prima ipoteză este un scurtcircuit la rețeaua electrică. De asemenea, este luată în calcul și imprudența la utilizarea focului deschis. IGSU investighează însă ipoteza că sursa de foc să fi fost adusă din exterior, adică să fie vorba de o incendiere intenționată.

Specialiștii Laboratorului experimental anti incendiar vor stabili toate circumstanțele izbucnirii focului, iar apoi vor stabili cea mai probabilă cauza a producerii incendiului.

Incredibil: Iată care este cauza izbucnirii incendiului de la Institutul de Zoologie>>>

Concluzia angajaților IGSU va fi reflectată într-o încheiere oficială și va fi remisă organelor de drept pentru cercetări ulterioare.

Amintim că pompierii au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu izbucnit în seara zilei de 21 mai, în câteva încăperi dintr-un depozit amplasat în preajma orașului Strășeni, apelul la Serviciul 112 fiind recepționat la ora 22.21 de minute. Paisprezece autospeciale şi 80 de pompieri au luptat cu flăcările timp de aproximativ două ore. Din fericire, nu au fost înregistrate victime însă incendiul a afectat tehnică agricolă depozitată în interiorul încăperilor.

Fluxul de știri
0