Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zona Economică Liberă Bălți, la opt ani de la deschidere

© SputnikMarin Ciobanu
Marin Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Investiții de peste 160 de milioane de dolari și peste 6000 de locuri de muncă - sunt reușitele obținute de administratorii Zonei Economice Libere Bălți în cei opt ani de activitate.
Zona Economică Liberă Bălți, la opt ani de la deschidere

În cei opt ani de activitate, Zona Economică Liberă Bălți a reușit să atragă investiții de peste 160 de milioane de dolari și a creat peste 6000 de locuri de muncă. Administratorul principal al ZEL Bălți nu se oprește aici. Marin Ciobanu a mărturisit, în cadrul unui interviu pentru studioul radio Sputnik Moldova, care sunt planurile de viitor, dar și cum i-a reușit să atingă acest rezultat.

„În pofida faptului că ZEL Bălți este cea mai „tânără” zonă economică liberă dintre cele șapte create pe teritoriul Republicii Moldova, anume ea poate fi considerată drept un model. După opt ani de activitate, Zona Economică Liberă „Bălți” a reușit să devină un centru de dezvoltare regională, fiind și cea mai dinamică în dezvoltare zonă liberă, administrând unsprezece subzone, amplasate în cinci raioane din trei Regiuni de Dezvoltare ale țării”, a declarat Marin Ciobanu pentru radio Sputnik Moldova.

Și proiectele nu se opresc aici. Pentru viitor, conducerea ZEL Bălți își propune să deschidă alte 9000 de locuri de muncă.

Sunt rezultate cu care ne putem mândri, unele dintre acestea aproape egalează sau chiar depășesc rezultatele tuturor celorlalte zone economice libere luate împreună. Avem proiecte inițiate deja și idei de perspectivă care vor da rezultate și mai frumoase pe viitor. Pentru anul 2019 planificăm să avem în jur de 15 mii de locuri de muncă”, adaugă Marin Ciobanu.

Cum reușește administrația ZEL Bălți să-i atragă pe investitorii străini aflați în interviul atașat.

Fluxul de știri
0