Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Uluitor: Iată ce făcea o grupare criminală internațională în Moldova

© Photo : Poliția CapitaleiGrupare criminală încătușată de polițiști
Grupare criminală încătușată de polițiști - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii și procurorii au deconspirat o grupare criminală din care făceau parte cetățeni străini și moldoveni.

CHIȘINĂU, 22 mai — Sputnik. Trei cetățeni străini și trei moldoveni au pus la cale o afacere care le aducea venituri frumoase. Activitatea grupului infracțional internațional a fost documentată de ofițerii Direcţiei Investigare a Fraudelor economice și Direcţiei Generale Urmărire Penală în comun cu procurorii PCCOCS.

Gruparea era specializată în confecţionarea, transportarea şi comercializarea documentelor false — buletine de identitate şi premise de conducere bulgăreşti.

Penitenciar - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce a făcut în Penitenciarul 13 cea mai feroce grupare criminală din Moldova, Makena

În urma măsurilor speciale de investigaţii, poliţiştii au achiziţionat buletine de identitate şi permise de conducere false bulgăreşti, preţul cărora varia între 400 şi 500 euro.

În cadrul percheziţiilor au fost depistate buletine de identitate, paşapoarte, permise de conducere, procuri din numele autorităţilor bulgare cu semne de falsificare.

Totodată, au fost depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă, calculatoare, telefoane şi mijloace băneşti, obţinute în rezultatul activităţii infracţionale. Documentele ridicate vor fi supuse expertizei pentru stabilirea veridicităţii acestora.

Iată cât de ușor poate să "câștige" o mie de euro un polițist în Moldova>>>

Dacă vor fi găsiți vinovați, infractorii riscă amendă în mărime de la 550 până la 950 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 până la 240 de ore, sau privațiune de libertate până la cinci ani.

 

Fluxul de știri
0