Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vor câștiga SUA în urma mutării ambasadei la Ierusalim

© SputnikValentin Beniuc
Valentin Beniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Care vor fi consecințele mutării ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.
Ce vor câștiga SUA în urma mutării ambasadei la Ierusalim

Decizia Statelor Unite ale Americii de a-și muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim este nechibzuită și lipsită de sens. Mai mult, SUA nu vor avea nimic de câștigat în urma acestei acțiuni, care nu va face decât să tensioneze și mai mult situația în Israel. Declarația îi aparține istoricului și doctorului habilitat în ştiinţe politice Valentin Beniuc.

„Nu văd ca SUA să aibă ceva de câștigat în urma acestei decizii care, consider eu, este negândită. Această decizie va provoca doar conflicte", spune rectorul Institutului de Relaţii Internaţionale din Moldova, Valentin Beniuc.

Beniuc afirmă că, mai degrabă, decizia SUA este o consecință a caracterului exuberant al liderului de la Casa Albă, Donald Trump.

„În luarea acestei decizii, un rol important îl are caracterul lui Trump. El încearcă să se țină de promisiunile făcute în campania electorală. El încearcă să demonstreze că este omul cuvântului, dar nu se gândește la consecințe", adaugă Valentin Beniuc.

Amintim că, pe 14 mai, SUA și-au mutat ambasada din orașul Tel Aviv în Ierusalim. Două zile mai târziu, exemplul SUA a fost urmat de Guatemala, o țară din America Centrală, și Paraguay, un stat din America de Sud.

România și Cehia și-au anunțat intenția de a lua o decizie similară, chiar dacă Uniunea Europeană a boicotat decizia SUA, iar ONU a solicitat statelor membre să nu stabilească misiuni diplomatice la Ierusalim.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0