Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trandafirii lui Putin pentru Angela Merkel: Ipoteza ocultă și contraargumentul

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaFlori pentru doamna cancelar
Flori pentru doamna cancelar - Sputnik Moldova
Abonare
Kremlinul a recurs la explicații de bun simț pentru a dezminți speculațiile fanteziste apărute în presa germană.

CHIȘINĂU, 21 mai — Sputnik. A înmâna doamnei un buchet de flori este în Rusia o dovadă de bună educație, o tradiție de care s-a condus președintele rus, Vladimir Putin, întâmpinând-o pe cancelarul german Angela Merkel, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului de stat.

Publicația germană Bild consideră că gestul lui Vladimir Putin de oferire a unui buchet de flori cancelarului Angela Merkel a fost unul jignitor.

Tabloidul german Bild a văzut în acest gest ”un semnal” ascuns, ba chiar l-a considerat drept ”ofensă” deoarece, conform sursei, în politică lumea, indiferent de sex, se limitează la o strângere de mână.

”Pentru noi e un lucru absolut normal, de a dărui flori doamnelor, fie ele colege sau partenere de dialog în relațiile internaționale”, a accentuat comunicatorul Kremlinului. 

Fluxul de știri
0