Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul devine tot mai poluat!

© Photo : Facebook / Ion BulmagaIon Bulmaga
Ion Bulmaga - Sputnik Moldova
Abonare
Ecologiștii trag alarma și susțin că gradul de poluare a Capitalei este alarmantă. Orașul este sufocat cu noxe care conțin monoxid de carbon şi dioxidul de azot provenite din gazele de eşapament.
Chișinăul devine tot mai poluat!

Chișinăul, considerat cândva unul dintre cele mai verzi orașe ale Europei, este astăzi sufocat de praf și gaze.

Ion Bulmaga, inspectorul superior al Agenției Ecologice Chișinău, susține că deseori avertismentele instituțiilor responsabile nu sunt auzite de locuitorii Capitalei, iar recomandările cu privire la gestionarea deșeurilor sunt ignorate totalmente.

"Unul dintre motive pentru care Chișinăul este atât de poluat ar fi numărul mare de automobile. Avem peste 250 de mii de mașini care zilnic circulă foarte intens. E greu să schimbi comportamentul cetățenilor. Elveția, la începutul anilor 1960, era ceva mai poluată decât Capitala noastră. Grație unor programe ecologiste la nivel național, astăzi, Elveția este cea mai curată țară din Europa", adăugat inspectorul Ion Bulmaga.

De remarcat că aerul poluat afectează organele respiratorii, duc la complicaţiile cardiovasculare și psiho-neurologice.

Potrivit statisticei, Chișinăul are circa 500 de hectare de spații verzi, însă, potrivit ecologiștilor, multe dintre aceste zone sunt doar pe hârtie ca urmare a distrugerii lor de către agenții economici.

Fluxul de știri
0