Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Strigător la cer! O fetiţă, bătută de învăţător până a intrat în stare de şoc!

CC0 / Pixabay / Pexels / Violență
Violență - Sputnik Moldova
Abonare
Caz revoltător la o şcoală din Bistriţa Năsăud, acolo unde o elevă a trăit clipe cumplite, sub privirile colegilor săi.

BUCUREŞTI, 20 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Nu a răspuns la lecţie şi a luat bătaie. Pare incredibil, dar situaţia este, din nefericire, cât se poate de reală.

Vorbim despre păţania unei fetiţe de clasa a patra, care a fost bătută chiar de învăţător, sub privirile celorlalţi elevi. De acest „tratament" „au beneficiat", însă, mai mulţi colegi ai copilei.

Învăţătorul făcea recapitularea pentru Evaluarea Naţională. S-a enervat atunci când mai mulţi şcolari nu au ştiut să rezolve exerciţiile, informează ştiriletvr.ro.

Supărat, cadrul didactic i-a lovit pe fiecare cu arătătorul. Fetiţa a fost ultima scoasă la tablă. De teama bătăii, copilul s-a blocat şi nu a mai putut scoate nici un cuvânt.

Dascălul nu a ştiut să managerieze situaţia şi, în loc să o liniştească şi să îi explice exerciţiile-aşa cum ar fi trebuit să facă de la început, fără să lovească vreun copil-omul a început să o bată.

Şocul a fost atât de puternic, încât micuţa s-a scăpat pe ea în faţa clasei.

Cu un cinism greu de imaginat, dascălul a recunoscut că s-a enervat şi, culmea tupeului, găseşte şi scuze pentru comportamentul său deviant.

Cadrul didactic predă de peste 40 de ani, iar anul trecut s-a pensionat. Conducerea şcolii i-a cerut să rămână în continuare la catedră. Acum este anchetat de conducere şi inspectorat, după ce mama fetiţei l-a reclamat.

Problema nu va avea rezolvare. Omul este pensionar, deci nu se pune problema pierderii locului de muncă.

Situaţia este gravă din altă perspectivă. Şi anume, dacă învăţătorul şi-a permis acum să lovească elevii, înseamnă că nu era pentru prima dată când o făcea. Întrebarea care se pune este de ce conducerea unităţii de învăţământ a dat dovadă de complicitate şi a închis ochii la asemenea practici cumplite şi cu efecte dezastruoase pentru dezvoltarea ulterioară a copiilor?

Nu se poate ca nimeni să nu fi ştiut ce se întâmplă, iar Ministerul Educaţiei ar trebui să ia măsuri şi să  încurajeze tinerii să intre în sistem, nu să acopere deficitul de personal cu pensionari, unii din ei aproape incapabili să se mai ţină după copii, iar alţii, aşa cum este cazul dascălului bistriţean, cu o rezistenţă scăzută la toleranţă şi deloc dispuşi să dea dovadă de tact pedagogic.

Învățătorul predă de peste 40 de ani. S-a pensionat anul trecut, dar școala i-a solicitat să rămână în continuare la catedră. Acum e anchetat de conducere și de Inspectorat, după ce mama copilei l-a reclamat.

Mama fetiței a depus o plângere împotriva învățătorului și la poliție.

Fluxul de știri
0