Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Emisiunea „Kilometrul 0": De ce este necesară reforma administrației publice locale

Abonare
În ultima vreme tot mai des se vorbește în spațiul public despre o reformă a administrației publice locale. Acest subiect a fost abordat și în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", realizată în studioul de radio Sputnik Moldova, de către Vasile Dosca.

Invitații emisiunii, deputatul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova Elena Bodnarenco, și expertul Consiliului Autorităților Locale din Moldova Alexandru Morcov au declarat că inițiativa este bună. Dar ei au precizat că autoritățile centrale actuale trebuie mai întâi să se gândească la o descentralizare a administrației publice locale, după care să înfăptuiască această reformă, care, cel mai probabil, va avea loc după alegerile parlamentare din acest an, așa cum a anunțat și premierul Pavel Filip.

Și primarul satului Selemet din raionul Cimișlia, Tatiana Badan, a declarat în cadrul unei intervenții telefonice că este necesară  descentralizarea administrației publice locale. Primarul a făcut referire la propria experiență cât de greu îi este atunci când cere bani pentru a realiza unele proiecte pentru locuitorii satului. De ce, vedeți în interviul de mai sus.

Fluxul de știri
0