Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locuințe sociale pentru medicii moldoveni care muncesc în spitalele din București

© Photo : Sorin Chirita Site OficialSorin Chiriță
Sorin Chiriță - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimii ani mulți medici din România au plecat la muncă peste hotare. Pentru a-i motiva să rămână acasă să muncească, recent primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat că va achizitiona 500 de locuințe pentru cadrele medicale.Când ar putea fi inițiat un astfel de program și în Republica Moldova?
Locuințe sociale pentru medicii moldoveni care muncesc în spitalele din București

Solicitat de studioul radio Sputnik Moldova, Sorin Chirița, city manager al Primăriei Municipiului București, a explicat necesitatea unui asemenea proiect și modul în care va fi implementat.

Sorin Chirița spune că toți medicii care nu dețin locuință în arealul municipiului București vor putea participa la acest program.

"Criteriile vor fi stabilite de către comisia de selecție și vor fi anunțate ulterior. Cert este că nu există o limită de vârstă pentru depunerea dosarelor la acest proiect. Orice medic poate conta pe faptul că va fi asigurat cu locuință pe toată perioada sa de activitate în cadrul unuia dintre cele 19 spitale din municipiul București", spune Sorin Chirița.

Chiar dacă nu sunt cetățeni români, medicii vor beneficia de locuințe sociale, spune Sorin Chirița, care s-a referit aici și la medicii din Republica Moldova.

"Medicii din Republica Moldova, la fel, vor putea beneficia de aceste locuințe sociale, indiferent dacă au sau nu cetățenia României, întrucât ei oricum dețin acte care dovedesc viza de reședință. Este important ca acești medici să fie angajați în spitalele din Municipiul București", a spus el.

Este păcat că mii de medici moldoveni pleacă din Republica Moldova din cauza salariilor mici, dar și din lipsa unui loc de trai în apropierea serviciului. În condițiile în care stalele europene, asemeni României, vor continua să ofere condiții de muncă mai bune pentru specialiștii moldoveni, țara noastră se va confrunta curând cu un acut deficit de specialiști.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Fluxul de știri
0