Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vioara Stradivarius a „sunat" altfel în mâinile unui moldovean - Video

Abonare
Pasiunea exagerată a unui moldovean pentru artă și anticariat nu i-a impresionat prea tare pe grănicerii ucraineni, care au fost însă interesați de ceea ce a încercat acesta să treacă peste frontieră.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Serviciul de Grăniceri al Ucraineni împreună cu angajații Administrației Fiscale de Stat și Serviciului de Securitate al Ucrainei, au găsit asupra unui cetățean al Republicii Moldova mai multe obiecte de anticariat, inclusiv o vioară realizată de faimosul maestru Antonio Stradivari.

Captură de droguri - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil! Reținut pentru contrabandă cu „sare"

Un amator de antichități a fost reținut în timp ce încerca să părăsească Ucraina în zona de control a punctului vamal Bachevsk — Sumskaya.

Bărbatul, care avea asupra da mai multe obiecte de valoare, a ajuns aici cu o mașină de marca Mercedes-Sprinter, îndreptându-se spre „coridorul verde" al punctului vamal. Însă acestuia nu i s-a mai permis să treacă frontiera, iar averea concetățeanului nostru a fost sechestrat, cel puțin pe perioada examinării cazului.

Inscripția din în interiorul vioarei găsite în mașina moldoveanului este în latină și are următorul conținut: ”Antonius Stradivarius faciebat anno 1719”.

Printre obiectele găsite în automobilul bărbatului se mai numără bancnote sovietice, o icoană veche a Sfântului Nikolai, ediții rare de cărți și aparate de telefon din perioada „pre-revoluționară".

Fluxul de știri
0