Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA: Capul unei grupări criminale, încătușat

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Infractorul e avocat şi este bănuit că, în complicitate cu alte persoane, ar fi pus în aplicare o schemă de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Pe 17 mai, ofiţerii Direcţiei teritoriale Sud a CNA l-au reţinut pe liderul unui grup infracţional, cercetat penal pentru înstrăinarea ilegală a imobilelor din Cahul.

În perioada 2013-2015, membrii grupului ar fi falsificat mai multe acte oficiale şi hotărâri de judecată, în baza cărora au obținut ilegal dreptul de proprietate asupra unor imobile.

дом - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul mafiei imobiliarelor la Cahul: Încă o persoană reținută de CNA

În prezent, persoana este reţinută pentru 72 de ore şi este cercetată pentru escrocherie şi fals în acte publice.

Amintim că, la începutul anului, CNA şi procurorii anticorupţie au deconspirat această schemă şi au reuşit să reţină patru persoane, inclusiv un registrator al Oficiului Teritorial Cadastral Cahul — dosarul în privinţa lor urmând să fie transmis în curând în instanța de judecată.

Potrivit materialelor cauzei, grupul identifica proprietari de bună-credință, pe care îi deposedau de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unor acte de identitate false. Ulterior, casele erau înstrăinate prin intermediul unor persoane interpuse.

Pentru faptele incriminate, în concurs de infracțiuni, legislația națională prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Se strânge funia la par: CNA a pus gând rău mafiei construcțiilor neautorizate>>>

În prezent, se întreprind acțiuni în vederea identificării întregului grup de suspecți, dar și stabilirii tuturor persoanelor prejudiciate.

Fluxul de știri
0