Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Revoltător: Polițiștii de Patrulare îi amendează pe șoferi ca pe niște fraieri – Video

© Photo : Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGPInspector al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP
Inspector al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Polițiștii de Patrulare îi amendează pe șoferii moldoveni prostindu-i ca pe niște fraieri, mai ales că puțin dintre aceștia își cunosc drepturile.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Un șofer a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț realizat în timpul discuției pe care a avut-o cu un polițist de Patrulare. Omul legii îi propunea șoferului să-i facă proces verbal sau să-l citeze pentru două contravenții pe care acesta le-ar fi săvârșit anterior și care ar fi fost surprinse cu o mașină capcană.

пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Nu toți șoferii vor putea merge fericiți în vacanță peste hotare – Iată motivul

Asta în condițiile în care, potrivit procedurilor legale, șoferul poate să fie citat doar de către agentul constatator: în cazul mașinilor capcană, agentul constatator este Centrul Unic de Monitorizare pentru Documentarea Încălcării, dar nu de un polițist de Patrulare sau de oricare alt polițist. Cu atât mai mult, aceștia nu pot să întocmească procesul-verbal. Procesul-verbal este întocmit după ce șoferul se prezintă la Centrul Unic de Monitorizare pentru Documentarea Încălcării, angajații Centrului având obligația să identifice persoana care se afla va volanul mașinii atunci când a fost comisă contravenția (pentru că se poate întâmpla să fi fost altcineva la volan decât proprietarul mașinii) și doar după aceea să fie întocmit procesul-verbal.

În realitate, sunt sancționați foarte puțini șoferi care sunt surprinși încălcând regulile de circulație rutieră de către o mașină capcană sau de către Sistemul Automatizat de Supraveghere a Circulației Rutiere "Controlul traficului". Asta pentru că Centrul Unic de Monitorizare pentru Documentarea Încălcării nu trimite recomandat citațiile la domiciliul șoferilor, astfel aceștia pot să nu să se prezinte, iar dacă nu se prezintă nu poate fi întocmit procesul-verbal, așa cum prevede norma legală.

Iată de ce Poliția de Patrulare organizează aceste operațiuni speciale în care îi opresc în trafic pe șoferii vizați de Sistemul Automatizat de Supraveghere a Circulației Rutiere "Controlul traficului" și "le propun" să fie citați. Dacă poliția are dovada (semnătura șoferului) că acesta a fost citat sau dacă acesta semnează procesul-verbal, șoferul nu se mai poate eschiva de la plata amenzii. Iar șoferii care nu cunosc aceste subtilități și semnează tot ce le bagă sub mână polițiștii, de fapt, se condamnă pe ei înșiși la plata amenzii.

Fluxul de știri
0