Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Până când se spune "Hristos a înviat!"? Explicația unui preot ortodox - Video

© SputnikNoaptea Învierii. Preotul salută creştinii cu Hristos a Înviat
Noaptea Învierii. Preotul salută creştinii cu Hristos a Înviat - Sputnik Moldova
Abonare
Până când ne vom saluta cu "Hristos a înviat!" și de ce în perioada pascală nu se îngenunchează la slujbă? – acestea sunt întrebările pe care și le pun mulți creștini și la care nu au un răspuns.

CHIŞINĂU, 17 mai — Sputnik. Răspunsurile la aceste întrebări le dă părintele prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din Iaşi.

”Salutul "Hristos a înviat" este folosit de la Învierea Domnului până la Înălțarea Sa, adică timp de 40 de zile. Răspunsul la „Hristos a înviat!" este „Adevărat a înviat!" Iar de la Înălțare până la Rusalii, creștinii se salută cu „Hristos S-a înălțat!" și răspuns „Adevărat S-a înălțat!", afirmă părintele Ion Vicovan într-un filmuleț postat de TRINITAS TV pe Facebook.

Totodată, părintele a mai precizat că până la Înălțarea Domnului nu se stă în genunchi pentru că este timp de bucurie. Prin învierea Domnului, a venit bucurie în toată lumea și nu se stă în genunchi. De altfel, după canoane, chiar sâmbăta și duminica (din afara perioadei pascale — n.n.) nu se îngenunchează pentru că fiecare duminică este închinată învierii Domnului.

Fluxul de știri
0