Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Astăzi șoferii din Moldova jubilează: Iată ce au pățit trei polițiști de Patrulare

© Photo : Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGPMașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP
Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Cei trei polițiști opreau mașinile neregulamentar și impuneau șoferii să le ofere bani.

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. Trei inspectori de patrulare dintre care și un comandat de grupă din Regimentul de Patrulare au fost încătușați. Potrivit Procuraturi Anticorupție, cei trei indivizi opreau mașinile pe un drum public la intrarea într-un sat din raionul Fălești pentru că i-ar fi suspectat pe șoferi de faptul că au urcat la volan în stare de ebrietate. 

poliţie, grupare, criminal, полиция групировка - Sputnik Moldova
Societate
Trei luni au fost urmăriți de polițiști: Iată ce făceau membrii unei grupări criminale

Inspectorii de patrulare foloseau un limbaj licențios la adresa conducătorilor auto, iar după mai multe negocieri îi convingeau să le ofere sume de bani cuprinse între 1000 și 10000 de lei sau euro.

În schimbul banilor primiți, inspectorii de patrulare nu dădeau curs documentării cazurilor de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

În urma investigațiilor s-a stabilit că șoferii care erau opriți fiind suspectați de conducere în stare de ebrietate erau supuși, în mod selectiv, testului de alcoolemie cu un aparat neidentificat. În urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SPIA în automobilele de serviciu, oficiile și domiciliile indivizilor, au fost ridicați bani, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor ilegale.

Inspectorii de patrulare implicați în comiterea infracțiunii au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 400.000 de lei.

Fluxul de știri
0