Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii care au muncit sau muncesc în Italia vor primi pensii din acest stat

© Sputnik / Alexander VilfPanorama di Roma, Italia.
Panorama di Roma, Italia. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La Roma, a avut loc prima rundă de negocieri pe marginea proiectului de Acord în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Italia.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova care au muncit sau muncesc în Italia, ar putea să beneficieze de pensii și prestații sociale din acest stat. La Roma, a avut loc prima rundă de negocieri pe marginea proiectului de Acord în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Italia.

Rezonanță magnetică, gravide, maternitate - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru moldovencele din Italia care așteaptă un copil

Documentul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de urmaş, pensiilor de dizabilitate cauzată de boli obișnuite, pensiilor şi indemnizaţiilor de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale. Pentru stabilirea dreptului la pensie, fiecare stat va aplica legislația proprie în domeniu, proporțional perioadei de asigurare realizată pe teritoriul său. Pensia va fi exportată persoanei pe teritoriul statului în care acesta își are domiciliu sau reședința. 

Plățile se vor aplica persoanelor care sunt sau au fost asigurate în conformitate cu legislaţia ambelor sau a unuia dintre statele semnatare a Acordului.

Fluxul de știri
0