Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se dublează amenzile pentru șoferii nedisciplinați

© Sputnik / Rodion ProcaAmbuteiaj, transport, транспорт, пробки
Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Abonare
Amenda pentru încălcarea repetată pe parcursul unui an a regulilor de circulație rutieră va crește de două ori.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Conducătorul auto care va comite pe parcursul a 12 luni repetat aceeași abatere de la Regulamentul Circulației Rutiere (RCR) va plăti de două ori mai scump. Este vorba despre nerespectarea normelor de conducere preventivă şi de înfăptuire a activităţilor ce distrag atenţia în timpul participării în traficul rutier.

Un grup de deputați propune modificarea Codului Contravențional prin introducerea unui articol care să prevadă sancționarea graduală a contravenţiilor, în funcţie de săvârşirea repetată în cursul aceluiaşi an calendaristic. 

Автомобильное движение - Sputnik Moldova
Societate
Amendă pentru șoferii din Moldova care vor aprinde luminile anticeață fără motiv

Astfel, la prima abatere amenda va constitui 600 — 1200 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. În prezent aceasta este de 150 — 300 de lei cu aplicarea a două puncte de penalizare. Pentru comiterea repetată a acestei încălcări în decursul unui an calendaristic, amenda ar putea ajunge până la 3 000 de lei cu aplicarea a 6 puncte de penalizare.

La fel, proiectul prevede şi majorarea sancţiunilor contravenţionale pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi bicicliştilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. Amenda pentru aceste încălcări va varia între 600 de lei și 1200 de lei cu aplicarea 3 puncte de penalizare. Săvârșirea repetată în cursul unui an a aceleiași contravenții se va sancționa cu o amendă de la 2 mii de lei la 3 mii de lei cu aplicarea a șase puncte de penalizare. 

Fluxul de știri
0