Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Misterul gemenilor: Ce-ar fi fost dacă nu s-ar fi scufundat Titanicul?

© AP Photo / Ulster Folk & Transport MuseumTitanic
Titanic - Sputnik Moldova
Abonare
În ciuda vremii, scufundarea Titanicului continuă să încurajeze imaginația și să ducă la ipoteze cu privire la scufundarea sa. Iată o altă versiune, nu Titanicul este cel care urma a fi scufundat, ci Olympic-ul său geamăn, spune un scriitor britanic. Potrivit lui, nimic mai puţin că Titanicul ar fi fost înlocuit chiar înainte de a părăsi portul.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Robin Gardiner, un scriitor britanic și autor al filmului The Titanic Never Sank, susține că nava legendară ar fi putut fi înlocuită de jeamănul său Olympic, chiar înainte de a părăsi portul, pe 15 aprilie 1912.

Potrivit acestuia, Olympic a fost distrusă în 1911 într-o coliziune cu nava de război britanică Hawke, întrucât Titanicul și Olympic efectuau manevre împreună.

Potrivit lui Gardiner, anume echipajul Olympic a fost acuzat de această coliziune, iar asigurătorii companiei White Stars au refuzat să plătească daunele și dobânzile. În acel moment, nava făcuse doar patru călătorii și, dacă ar fi cauzat într-adevăr accidentul, compania ar fi suferit pierderi considerabile.

Salon Auto - Sputnik Moldova
Incredibil: Este cea mai sigură mașină din lume, singura în care nu a murit nicio persoană

Astfel, scriitorul insistă asupra faptului că compania a înlocuit Olympic-ul cu Titanicul, care urma să facă o excursie la New York. Făcând această substituție, compania dorea să dovedească faptul că așa-numitul Olympic, care nu era altceva decât Titanicul, nu a fost afectat, ceea ce i-ar fi permis să pretindă daune de la compania care gestiona Hawke.

Această presupunere a fost respinsă de bloggerul Myles Power pe canalul său de YouTube săptămâna trecută. Potrivit lui, această idee este falsă, deoarece cele două nave nu erau total identice. Diferențele erau mai ales la nivelul ferestrelor care ar fi fost repede observate.

Potrivit lui, ar fi fost nevoie de timp pentru a-l face pe Olympic în totalitate identic cu Titanicul.

În plus, așa cum spune Power, în zona naufragiului specialiștii au descoperit o elice autentificată ca aparținând Titanicului, potrivit cotidianului Dailystar.

Imagini video cutremurătoare: Chișinăul distrus de bombardamente, acum 74 de ani>>>

Titanic este o linie britanică transatlantică construită în 1907. La vremea respectivă, era cea mai mare și mai luxoasă navă din lume. În călătoria sa de la Southampton, Anglia, la New York, a naufragiat pe 14 aprilie 1912, la ora 11:40, lovind un aisberg cu coca lui. S-a scufundat pe 15 aprilie lângă Terranova.

Fluxul de știri
0