Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată câte persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe persoane au fost reținute de ofițerii CNA pentru că au eliberat ilegal permise de conducere.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. O schemă de fraudare a examenelor de obținere a permiselor de conducere a fost documentată de Centrul Național Anticorupție și procurori. În urma perchezițiilor desfășurate astăzi au fost descoperite peste 600 de cazuri de eliberare ilegală a permiselor auto. Bănuiți de comiterea acestor ilegalități sunt mai mulți angajați ai Agenției Servicii Publice, dar și persoane din cadrul unor școli auto din Capitală. 

Corupție, mită, anticorupție - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: CNA desfășoară percheziții la Agenția Servicii Publice

Afacerea cu permise a intrat în vizorul CNA încă anul trecut și a fost investigată în perioada noiembrie 2017- februarie 2018. În tot acest timp, mai mulți șefi din cadrul ASP și angajați ai patru școli auto din Chișinău au fost urmăriți de CNA. În urma investigațiilor, oamenii legii au reușit să documenteze 393 de cazuri de fraudare a probelor teoretice și 219 a celor practice. Indivizii percepeau sume de la 500 până la 1500 de euro pentru susținerea examenele.

Investigatorii au documentat fraudarea examenelor, constatând implicarea directă a membrilor comisiei de examinare în indicarea răspunsurilor corecte, chiar în sala de examene sau prin telefon.

De asemenea, au fost documentate și cazuri de susținere a examenelor de către unii membri ai Comisiei în locul candidaților. Potrivit materialelor cauzei, în 9 la sută din cazurile investigate, candidații nu erau prezenți la susținerea probelor, iar un procent din nouă se aflau peste hotarele țării.

Młotek sędziowski - Sputnik Moldova
Societate
Tot mai multe acuzații de corupție pe numele judecătorilor. Reacția CSM

În această dimineață au fost efectuate peste 60 de percheziții la birourile și domiciliile unor angajați ai ASP, dar și la unii angajați ai școlilor auto. Cinci persoane, între care un șef și un adjunct de secție, dar și trei inspectori ai ASP, au fost reținute pentru 72 de ore, urmând ca și alte persoane să fie audiate. În urma perchezițiilor au fost găsiți bani, documente şi alte materiale probatorii relevante pentru cauză.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 6 ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. De asemenea se examinează posibilitatea anulării permiselor, eliberate cu abateri.

Fluxul de știri
0