Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vor păți clienții întreprinderii de construcții la care s-au efectuat percheziții

© Sputnik / Miroslav RotariСтройка
Стройка - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au anunțat că activitatea întreprinderii de construcții la care oamenii legii au efectuat percheziții și au reținut trei persoane nu va fi periclitată.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au documentat factorii de decizie a unor întreprinderi de construcții din capitală, suspectați de evaziune fiscală în proporții deosebit de mare.

În urma operațiunii comune au fost reținute trei persoane cu vârsta cuprinsă între 31- 40 de ani, fiind bănuite de faptul că din anul 2015 până în prezent au cauzat bugetului public național un prejudiciu de circa 8 milioane de lei.

Șantier de construcție a blocurilor locative - Sputnik Moldova
Societate
Astăzi este ziua perchezițiilor în Capitală – Iată pe unde au mai ajuns procurorii

Totodată, angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, în colaborare cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au stabilit că factorii de decizie ai întreprinderii au inclus date denaturate cu privire la venituri și cheltuieli în declarațiile cu privire la impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător pentru perioada anilor 2016 — 2017, declarațiile cu privire la TVA din 2016 până în prezent, alte dări de seamă privind achitarea impozitelor din salariu angajaților întreprinderilor. De asemenea, suspecții ofereau angajaților și salariu în "plic" și, în felul acesta, se eschivau de la plata impozitelor.

La 14 mai curent, au fost efectuate mai mult percheziții la domiciliile și birourile de lucru ale figuraților, fiind depistate și ridicate înscrisuri de ciornă cu privire la salariu angajaților, bani primiți de la cumpărătorii apartamentelor și cheltuielile de facto pentru construcție.

Menționăm că în urma documentării acestor întreprinderi, activitatea agenților economici nu a fost periclitată.

Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedepse cu închisoarea până la 6 ani sau amenzi în mărime de la 167500 la 267500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fluxul de știri
0