Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

14 milioane de lei pentru 100 de femei din Moldova. Cine sunt beneficiarele

© SputnikStela Sîrbu
Stela Sîrbu - Sputnik Moldova
Abonare
14 milioane de lei pentru femeile din Republica Moldova care vor să-și pună pe roate o afacere.
14 milioane de lei pentru 100 de femei din Moldova. Cine sunt beneficiarele

Aproximativ 65 la sută dintre femeile care au participat la cursurile organizate de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, privind întemeierea unei afaceri, sunt beneficiare ale programului „Femei în afaceri".

Potrivit reprezentanților ODIMM, fiecare dintre cele 100 de antreprenoare vor beneficia de împrumuturi nerambursabile în valoare de 165 de mii de lei.

„65% dintre femeile instruite în prima etapă au depus actele pentru a doua etapă a programului. În total, am recepționat 202 dosare, dintre care au fost aprobate 100. A fost greu să alegem, deoarece toate proiectele erau inovative și interesante", spune Stela Sîrbu, coordonator program „Femeile în afaceri".

Programul guvernamental „Femei în Afaceri" a fost lansat în toamna anului 2016 și are un buget de 51,5 milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0