Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trăistariu, despre DoReDos la Eurovision: Au fost extraordinari, nu-mi venea să cred

© AFP 2024 / ARIS MESSINISMihai Trăistariu
Mihai Trăistariu - Sputnik Moldova
Abonare
Interpretul Mihai Trăistariu a analizat eşecul României la Eurovision 2018. Într-un interviu pentru studioul radio Sputnik Moldova, el a explicat care ar fi cauzele acestui eșec, totodată i-a lăudat pe reprezentanții țării noastre, trupa DoReDos, despre care spune că au fost fenomenali.
Trăistariu, despre DoReDos la Eurovision: Au fost extraordinari, nu-mi venea să cred

Reprezentanţii României la Eurovision 2018, membrii trupei The Humans, au ratat calificarea în finala de sâmbătă a competiţiei muzicale, care are loc anul acesta pe scena de la Altice Arena din Lisabona, Portugalia. Mihai Trăstariu a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că "de vină este faptul că reprezentantul României a fost ales exclusiv prin televoting, dar şi că nu au avut un show bine pus la punct. 

"Eu nu pot să înțeleg această atitudine a Televiziunii Române de a nu face nimic, încă de la preselecția națională a fost clar că nu e bună modalitatea în care este ales reprezentantul României la Eurovision, nu poți lăsa doar pe seama televotingului selectarea reprezentantului. Mai ales că pot apărea probleme tehnice, mai mult decât atât, alegerea acestei trupe a fost dubioasă, dar nu sunt eu în măsură să mă dau cu părerea, pentru că nu am probe" spune Trăistariu.

Mihai Treistariu consideră că "reprezentanții României au avut o atitudine cam neglijentă față de semifinala Eurovision, mergând la Lisabona cu același show pe care l-au prezentat la preselecția națională. Iar piesa, din nefericire, nu are un "refren fredonabil". Nu mai zic că în sondaje România era la coada clasamentului".

El apreciază efortul făcut de reprezențanții Republicii Moldova.

"Moldovenii atunci când au venit în recital la finala românească, sincer să fiu, nu m-a dat pe spate piesa lor, dar în semifinală au venit cu un show extraordinar. Și anul trecut au fost spectaculoși. Moldova mă impresionează de la un an la altul. Mie mi-a plăcut extrem de mult spectacolul pe care l-au prezentat moldovenii. Nu-mi venea să cred că ei pot face un spectacol atât de fain, a fost ceva de nivel international. Ei au demonstrat că au muncit mult în aceste două luni, dar ai noștri, românii, nu știu ce au făcut în acest timp", a menționat interpretul.

De la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, România s-a calificat în fiecare an în finală. O excepţie a fost anul 2016, când România a fost descalificată din start pentru că Televiziunea Română avea datorii la European Broadcasting.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Fluxul de știri
0