Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pedagogii din licee vor trebui să demonstreze de la 1 septembrie Diploma de master

© Sputnik / Kirill Braga / Accesați arhiva multimediaEscuela
Escuela - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din 1 septembrie 2018, cadrele didactice din învățământul liceal trebuie să dețină obligatoriu studii superioare de master.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. Pedagogii care nu vor avea licență de masterat nu vor mai putea preda în liceele din Moldova. Potrivit noilor modificări la Codul Educației al Republicii Moldova, din 1 septembrie 2018, cadrele didactice din învățământul liceal trebuie să dețină obligatoriu studii superioare de master.

Nicolae Chicuș - Sputnik Moldova
Ce facultăți de la Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă" urmează să fie comasate

De asemenea, din 2019, se vor desface contractele individuale de muncă cu profesorii care predau în universităţile din Moldova şi care nu au titlu de doctor.

Potrivit articolului, 132, alineat 3 din Codul Educaţiei, pentru ocuparea unei funcţii ştiinţifico-didactice în învăţământul superior este necesară deţinerea unei calificări de nivelul 8 ISCED – studii superioare de doctorat.

„Contractele individuale de muncă ale persoanelor care la 1 septembrie 2019 ocupă funcţii ştiinţifico-didactice în instituţii de învăţământ superior fără îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 132 alin. (3) încetează de drept”, potrivit noilor modificări la Codul Educaţiei.

Constatarea cazului de încetare de drept a contractului individual de muncă se face de către rectorul instituţiei şi este adusă la cunoştinţă persoanei respective în termen de cel mult 5 zile lucrătoare.


Fluxul de știri
0