Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

DoReDoS, revenirea în Moldova după victoria la Eurovision-2018

Abonare
Transmisiune în direct de la Aeroportul Chișinău: trupa DoReDoS, care a ocupat locul zece la prestigiosul concurs Eurovision-2018, a revenit acasă.

Trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova în acest an la Eurovision, s-a clasat pe locul 10 din 26. DoReDos au interpretat melodia „My Lucky Day", compusă de artistul poporului din Rusia filip Kirkorov și poetul John Ballard. Reprezentanta Moldovei s-a clasat pe locul zece.

Totodată, comitetul organizatoric al concursului le-a înmânat artiștilor din Moldova premiul "The buzz awards" pentru cea mai bună scenografie, programul acestora fiind recunoscut drept cel mai spectaculos în cadrul Eurovision-2018.

Formația „DoReDos" a apărut în septembrie 2011 și este formată din trei vocaliști: Marina Djundiet, Evgheni Andrianov și Serghei Mâță. Toți trei sunt de origine din Râbnița. Acolo s-au întâlnit și au decis să-și formeze grupul lor muzical. Ulterior au venit la Chișinău, unde au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În anul 2013, solistul Evgheni Andrianov a câștigat premiul doi la festivalul „Slavianski Bazar" de la Vitebsk. În anul următor, 2014, „DoReDos" a participat la Concursul Internațional de Muzică Ușoară din România, de unde s-au întors învingători. În 2015 și 2016, formația s-a clasat în finala preselecției naționale pentru concursul de interpretare „Eurovision". Totodată, trupa a participat la renumitul show televizat „X Factor-România". În 2017, artiștii din Moldova au câștigat concursul internațional al tinerilor interpreți „Novaia Volna", care s-a desfășurat la Soci.

Fluxul de știri
0