Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Paradox pe piața muncii din Moldova: juriștii și economiștii lucrează ca simpli muncitori

© SputnikVeronica Pârlea
Veronica Pârlea - Sputnik Moldova
Abonare
Piața muncii din Moldova are un mare cusur, deocamdată numărul de locuri oferite la facultățile din țară nu sunt coordonate cu necesitățile de pe piața muncii. Din acest motiv, tinerii licențiați în drept sau economie ajung să lucreze simpli muncitori în construcții.
Cu diplome în buzunar, dar muncesc la construcții. De ce se întâmplă asta

Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că mulți tineri care sunt absolvenți ai facultăților de drept sau economie, nu ajung să lucreze în profesiile în care au fost licențiați. Profesoara Veronica Pârlea-Conovali a explicat în cadrul unei emisiuni radiofonice la Sputnik-Moldova de ce s-a ajuns la așa o situație.

„Majoritatea tinerilor merg să studieze la facultatea de economie sau la facultatea de drept. Majoritatea dintre ei fac facultatea în zadar, deoarece ajung să nu fie angajați în câmpul muncii, pentru că nu avem de unde să le punem la dispoziție atâtea birouri de avocatură”, a declarat Veronica Pârlea-Conovali.

Profesorul a dezvăluit în cadrul interviului la Sputnik-Moldova cum poate fi rezolvată această breșă.  


 

Fluxul de știri
0