Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Toată Europa a încăput în Parcul Central din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariOrășelului European 2017
Orășelului European 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Caravana europeană va merge în raioanele țării – la Drochia, Ungheni, Hâncești, Comrat, Bălți, Cahul și Soroca.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Tradiționalul Orășel European a fost inaugurat în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală. La deschiderea evenimentului organizat de Delegația UE în Republica Moldova au participat premierul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, șeful delegaţiei UE la Chișinău, Peter Michalko, membri ai Guvernului și reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip a vorbit pe șleau în Parlament: oamenii vor pleca din Moldova

Vizitatorii Orășelului European vor avea posibilitate să afle mai multe despre cultura, tradițiile și bucătăria țărilor europene. Și-au instalat corturi aici și instituțiile guvernamentale. Vizitatorii Orășelului European vor avea posibilitatea să participe și la o serie de acțiuni, între care: lecții de limbi străine, prezentări privind  asistența acordată de UE țării noastre și dezbateri publice cu participarea consilierilor de nivel înalt ai UE în țara noastră.

Duminică, 13 mai, orășelul va găzdui tradiționalul festival de film și cultură europeană. Totodată, vor fi organizate spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de Filarmonica Națională şi formații din ţară şi din străinătate.

În zilele următoare, caravana europeană va merge în raioanele țării — la Drochia, Ungheni, Hâncești, Comrat, Bălți, Cahul și Soroca.


Fluxul de știri
0