Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Republica Moldova” costă 100 de mii de lei

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului va costa 100 de mii de lei.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului, a abrevierilor sau derivatelor acesteia de către persoanele juridice va fi reglementată prin lege. Parlamentul a aprobat, în  lectură finală, modificarea și completarea mai multor acte legislative în acest sens.

Buletin de identitate - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cetățenia Republicii Moldova costă 8 milioane de lei

Astfel, se va permite înregistrarea unei denumiri a persoanei juridice cu utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului dacă solicitantul obține permisiunea în acest sens, care se acordă și se retrage în condițiile stabilite de Guvern. Taxa de stat pentru eliberarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale va fi de 100 de mii de lei.

Totodată, persoana juridică căreia i s-a retras permisiunea de utilizare în denumire a denumirii oficiale sau istorice a statului este obligată să modifice denumirea sa în termen 30 de zile de la data recepționării deciziei de retragere a permisiunii. 

Noile reglementări vor intra în vigoare la trei luni de la data publicării.

Fluxul de știri
0