Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Tot mai mulți locuitori ai Capitalei nu vor să iasă la scrutinul din 20 mai

© Sputnik / Miroslav RotariВиктор Мокану
Виктор Мокану - Sputnik Moldova
Abonare
Intenția de participare a locuitorilor municipiului Chișinău la alegerile locale noi, ce urmează să aibă loc în data de 20 mai, este una foarte joasă. La această concluzie s-a ajuns în urma unui sondaj, realizat de Asociația Demografilor și Sociologilor din Moldova.
Exclusiv: Tot mai mulți locuitori ai capitalei nu vor să iasă la votul din 20 mai - De ce

Directorul instituției, Victor Mocanu, a explicat în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik-Moldova, care sunt motivele ce-i țin pe chișinăuieni în casă.

„ Uitați-vă că doar 44 la sută din respondenți au menționat că ar merge cu siguranță la vot. Alte 24 de procente probabil s-ar prezenta, probabil nu ar merge să voteze — 15 la sută, și 10 procente sunt siguri că nu vor merge la votare", a spus Victor Mocanu, citind din sondajul publicat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit lui Mocanu, astfel de cifre nu s-au înregistrat demult. Jurnalistul Vasile Dosca l-a întrebat pe Victor Mocanu care este motivul ce i-ar putea ține acasă pe locuitorii capitalei, în data de 20 mai.

 

 

Fluxul de știri
0