Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea în Moldova se răcește considerabil în acest weekend

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди
Люди - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea în Moldova se răcește considerabil: în acest week-end vom avea nevoie de haine mai călduroase.

CHIŞINĂU, 12 mai – Sputnik.  Dacă pe parcursul săptămânii trecute pe teritoriul Republicii Moldova s-a semnalat vreme anomal de caldă, iar temperatura medie săptămânală a aerului a fost mai ridicată față de valorile normei cu 6-8 grade Celsius și a atins pe alocuri până și 30 de grade, atunci la sfârșitul acestei săptămâni vom avea temperaturi ce vor coborî mult sub 20 de grade. 

Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova
Alertă meteo: Ne așteaptă zile de foc până pe data de 7 mai

Sâmbătă și duminică mercurul din termometre va coborî ziua în unele regiuni ale țării și până la 14 grade Celsius. Astfel, sâmbătă, în nordul țării ziua se vor înregistra 15-18 grade, în centru vom avea valori de 16-19 grade, iar în sudul republicii ziua de sâmbătă ne va aduce temperaturi de 17-20 de grade. 

Potrivit prognozelor meteo, sâmbătă, precipitații nu se vor semnala. 

Noaptea de sâmbătă spre duminică va fi la fel de răcoroasă. Mercurul din termometre va oscila între 6 și 11 grade. 

Duminică, ziua, vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electruce pe întreg teritoriul țării. În nordul Moldovei se vor înregistra 15-18 grade, în centru 16-19 grade, iar în sudul țării – 17-19 grade Celsius. 


Fluxul de știri
0