Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o surpriză pentru șoferi. Nu le vor mai fi aplicate puncte de penalizare

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Justiției a intervenit cu unele schimbări la Codul Contravențional care permit șoferilor să scape de punctele de penalizare.

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Unii conducători auto ar putea scăpa de punctele de penalizare atunci când încalcă Regulamentul Circulației Rutiere. Ministerul Justiției a intervenit cu unele schimbări la Codul Contravențional care permit șoferilor să scape de punctele de penalizare.

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Societate
Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, a declarat că acest lucru se va întâmpla în anumite condiții și anume: conducătorul auto trebuie să recunoască contravenția și să achite amenda timp de 3 zile lucrătoare. 

”Pentru cei care recunosc și achită în trei zile lucrătoare amenda nu vor fi aplicate și punctele de penalizare”, a declarat Iftodi. 

Ministrul susține că această schimbare se face pentru a evita actele de corupție. 

”Știm cazuri când unii conducători autor ajung la limită și riscă să-și piardă permisul de conducere, atunci ei caută diferite modalități de a corupe sau de a se ascunde de pedeapsă”, a menționat ministrul. 

În prezent, conducătorii auto riscă să rămână fără permisul de conducere dacă acumulează timp de șase luni 15 puncte de penalizare. 

Fluxul de știri
0