Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Și bogații plâng. Ce se ascunde dincolo de viața luxoasă

© Sputnik / Miroslav RotariMaria Vîrlan
Maria Vîrlan - Sputnik Moldova
Abonare
Există un nivel optim al venitului care poate face o persoană fericită, iar suma respectivă variază la nivel mondial. Aceasta este concluzia unui studiu publicat recent de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Purdue din SUA.
Și bogații plâng. Ce se ascunde dincolo de viața luxoasă

Studiul a descoperit, de asemenea, că odată atins acest prag, alte creşteri ulterioare ale venitului tind să fie asociate cu reducerea nivelului de satisfacţie şi a bunăstării. Oamenii de ştiinţă explică acest lucru prin faptul că banii sunt importanţi pentru îndeplinirea nevoilor de bază, cumpărarea celor necesare şi, eventual, achitarea datoriilor. Însă, până la un punct. După ce necesarul lor este satisfăcut, oamenii pot deveni predispuşi la cheltuirea banilor pe lucruri inutile sau chiar pe droguri.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik-Moldova, psihologul Maria Vârlan explicat cu ce alte probleme se pot confrunta oamenii bogați.

"Foarte multe persoane bogate au probleme legate de relații interpersonale, au probleme în familie, probleme legate de educația copiilor, au copii problematici. De asemenea, oamenii bogați suferă de dezechilibru emoțional. Uneori încearcă să ajungă la acest echilibru prin practicarea unor sporturi extreme, care le-ar oferi adrenalină, trăiri intense," a declarat psihologul Maria Vârlan.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Fluxul de știri
0