Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a decis: Nivelul remunerării pentru ora de muncă, majorat. Iată cu cât

© Sputnik / Miroslav RotariДеньги
Деньги - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a decis majorarea salariului minim în sectorul real al economiei.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Angajatorii din sectorul real al economiei nu vor putea oferi un salariu mai mic de 15,44 lei pe oră. Decizia a fost luată de Guvernul de la Chișinău. În prezent, nivelul remunerării este stabilit în mărime de 14,09 lei pe oră sau 2380 de lei lunar.

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Salarii mari în Moldova. Unde șoferii primesc peste 1000 de euro pe lună

În urma deciziei Cabinetului de Miniștri, din 1 mai, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va crește cu 230 de lei și va constitui 2610 lei pe lună.

”Majorarea este efectuată în conformitate cu Legea Salarizării, care prevede reexaminarea anuală a salariului în funcţie de creșterea preţurilor şi a productivităţii muncii la nivel naţional”, a declarat secretarul general de stat din cadrul Ministerului Muncii, Boris Gâlca. 

Pe parcursul anului trecut prețurile au crescut cu 6,6 la sută față de anul precedent, iar rata de creştere a productivităţii muncii a fost de 3 procente.

Fluxul de știri
0