Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip în Parlament: nu ne-am făcut comozi după realizările înregistrate

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Raportul programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru anul 2017 a fost audiat în ședința plenară a Parlamentului.

CHIŞINĂU, 11 mai – Sputnik.  Premierul moldovean Pavel Filip a fost chemat, vineri, la raport în fața Parlamentului. Timp de aproape trei ore, șeful Guvernului de la Chișinău a prezentat raportul de activitate și a răspuns la întrebările deputaților.

Filip a declarat că, anul trecut, a fost înregistrată o creștere economică de 4,5 la sută, salariul mediu pe economie a crescut cu 12 procente.

”Aceste date ne arată că economia își revine”, a spus premierul.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip, chemat la raport în Parlament

Filip a apreciat colaborarea dintre Executiv și Parlament. Potrivit lui, împreună cu Parlamentul s-a reușit promovarea unor legi importante pentru consolidarea sistemului de justiție și reducerii corupției.

„Deși avem în acești doi ani evoluții relativ pozitive, nu ne-am făcut comozi cu aceste realizări. Știm foarte clar unde mai avem de muncit. Și o vom face în continuare, astfel încât fiecare să simtă schimbări concrete”, a declarat șeful Guvernului.

Potrivit lui Filip, pentru anii 2019-2010, Guvernul are trei priorități majore: educația, justiția și infrastructura.

Avertismentul lui Pavel Filip: Pașii cui vor fi monitorizați cu atenție de premier>>>

„În același timp, vom continua să ne concentrăm eforturile pe asigurarea unui mediu de afaceri favorabil, pe grijă față de oameni prin implementarea măsurilor de protecție socială și vom încerca să construim un sistem de sănătate modern”, a declarat premierul moldovean.

Potrivit Legii cu privire la Guvern, șeful Executivului răspunde în faţa Parlamentului pentru activitatea sa și prezintă în faţa Legislativului o dare de seamă cel puţin o dată pe an.

Fluxul de știri
0