Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Finala „Eurovision-2018”: Cu ce număr va intra în concurs Moldova

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaРепетиция второго полуфинала конкурса "Евровидения-2018"
Репетиция второго полуфинала конкурса Евровидения-2018 - Sputnik Moldova
Abonare
A fost făcută publică ordinea în care vor intra în scenă finaliștii concursului Eurovision Song Contest 2018

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. În Portugalia, concurenții au tras la sorți și au aflat ordinea ieșirii lor în scenă.

Din prima semifinală au trecut în etapa decisivă interpreții din Austria (Cesar Sampson), Estonia (Elina Nechayeva), Cipru (Eleni Foureira), Lituania (Ieva Zasimauskaitė), Israel (Netta), Cehia (Saara Aalto) și Irlanda (Ryan O'Shaughnessy).

DoReDoS выступили на Евровидении-2018 - Sputnik Moldova
Video
Iată cum a evoluat Trupa DoReDoS din Moldova în semifinala Eurovision 2018

Din a doua semifinală: Serbia (Sanja Ilic), Moldova („DoReDos"), Ungaria (AWS), Ucraina (Melovin), Suedia (Benjamin Ingrosso), Australia (Jessica Mauboy), Norvegia (Alexander Rybak), Danemarca (Rasmussen), Slovenia (Lea Sirk), Olanda (Waylon),

Totodată, în finala din 12 mai vor evolua Portugalia, ca învingătoare în concursul din 2017, dar și reprezentanții țărilor-fondatoare a concursului european: Marea Britanie, Italia, Spania, Franța și Germania.

Astfel, ordinea ieșirii pe scenă în finala de sâmbătă, 12 mai, este următoarea:

1. Ucraina
2. Spania
3. Slovenia
4. Lituania
5. Austria
6. Estonia
7. Norvegia
8. Portugalia
9. Marea Britanie
10 Serbia
11. Germania
12. Albania
13. Franța
14. Cehia
15. Danemarca
16. Australia
17. Finlanda
18. Bulgaria
19. Moldova
20. Suedia
21. Ungaria
22. Israel
23. Olanda
24. Irlanda
25. Cipru
26. Italia

Formația „DoReDos" a apărut în septembrie 2011 și este formată din trei vocaliști: Marina Djundiet, Evgheni Andrianov și Serghei Mâță. Toți trei sunt de origine din Râbnița. Acolo s-au întâlnit și au decis să-și formeze grupul lor muzical. Ulterior au venit la Chișinău, unde au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În anul 2013, solistul Evgheni Andrianov a câștigat premiul doi la festivalul „Slavianski Bazar" de la Vitebsk. În anul următor, 2014, „DoReDos" a participat la Concursul Internațional de Muzică Ușoară din România, de unde s-au întors învingători. În 2015 și 2016, formația s-a clasat în finala preselecției naționale pentru concursul de interpretare „Eurovision". Totodată, trupa a participat la renumitul show televizat „X Factor-România". În 2017, artiștii din Moldova au câștigat concursul internațional al tinerilor interpreți „Novaia Volna", care s-a desfășurat la Soci.

Fluxul de știri
0