Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Primadona Elena Gherman: Nu mai pot să pășesc pragul Teatrului Național de Operă și Balet

© SputnikElena Gherman
Elena Gherman - Sputnik Moldova
Abonare
La aproape 35 de ani în care a activat în calitate de soprană a Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, fosta primadonă Elena Gherman spune că nu mai poate păși pragul acestei instituții care a consacrat-o, dar și pentru care și-a dedicat întreaga viață.
Primadona Elena Gherman: Nu mai pot să pășesc pragul Teatrului Național de Operă și Balet

În cadrul unui interviu oferit studioului de radio Sputnik Moldova, fosta primadonă mărturisește că nu mai are loc pe scenele Teatrului Național de Operă și Balet pentru că a fost eliberată.

"Voi știți că eu nu intru în Operă? Colegii vor să ne întâlnim, însă eu nu mă pot duce. Acolo mi-au rămas fotografiile, costumele, dar nu pot intra în Teatrului Național de Operă și Balet, nu mă lasă sufletul", spune Elena Gherman.

Motivul pentru care a fost concediată de la Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" este simplu, dar și trist spune Elena Gherman — a venit vârsta pensionării.

"Mi-au spus că este un ordin al Parlamentului care presupune că toți cei care se află la pensie trebuie să fie eliberați. A fost o experiență mare și bogată. Puteam în continuare să ajut mult mai mult această Operă. Aș putea să-i ajut foarte mult acești copii care vin acum, nu mai pot nici să colaborez cu ei. Eu îi deranjez pentru că mie îmi place calitatea spectacolului. ", spune Elena Gherman.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0