Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Exclusiv: Ce cărți citesc deținuții din penitenciarul din Cricova

© SputnikMariana Harjevschi
Mariana Harjevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Și deținuții au parte de carte. Deși sunt după gratii, deținuții totuși fac lecturi. O spune Mariana Harjevschi, directorul general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.
Exclusiv: Ce cărți citesc deținuții din penitenciarul din Cricova

Prezentă la emisiunea Sputnik Matinal, moderată de Tatiana Cebotari și Vasile Dosca, Mariana Harjevschi a mărturisit că recent Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" a făcut o donație de cărți penitenciarului de la Cricova, întrucât și deținuții preferă să citească. Astfel, 500 de exemplare de carte au fost donate acestei închisori.

"Există un interes pentru lectură și în penitenciare. Am sesizat că sunt interesați de literatura clasică ori de cărți de psihologie, poate astfel încearcă să-și motiveze faptele", spune Mariana Harjevschi, care este și președintele Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova.

În cadrul aceleiași emisiuni, Harjevschi a vorbit și despre alte fapte bune care sunt făcute de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu".

"În cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XXII-a, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" i-a oferit Alinei Purcaru premiul „Cea mai bună carte pentru copiii cu deficienţe de vedere" pentru cartea „Catrina şi Marele Domn-Somn", spune Harjevschi.

Interviul integral îl puteți asculta în fișierul audio.

Fluxul de știri
0