Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Angajați ai MAI din Rezina, suspendați din funcție: Iată care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne s-au autosesizat după ce câțiva polițiști au confiscat mașina care transporta tirajul unui ziar local.

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne s-a autosesizat după ce poliția locală din Rezina a confiscat un automobil în care se afla tirajul unui ziar local din Rezina.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, la indicația ministrului Alexandru Jizdan, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pe numele șefului Inspectoratului de Poliție Rezina și al polițiștilor implicați pentru a stabili toate circumstanțele acestui caz.

Inspector al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Statistici îngrozitoare în Moldova: Iată ce i-a mirat pe polițiști

De asemenea, reprezentanții IGP au luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei. Anterior, premierul Pavel Filip le-a cerut reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne să inițieze o anchetă de serviciu în acest caz. Asta s-a întâmplat după ce în presă au apărut informații că poliția a confiscat o mașină în care se afla tirajul ziarului local "Cuvântul" din Rezina.

Din cauza că șoferul nu avea foaie de parcurs, mașina și tirajul au fost sigilate. Premierul a cerut atunci ca incidentul să fie investigat minuțios, iar dacă se va constata că polițiștii au admis anumite încălcări, aceștia să fie sancționați potrivit legii.

Fluxul de știri
0